معرفی گرایش ,, آینده شغلی رشته اقتصاد



معرفی گرایش های رشته اقتصاد

گرایش های مختلف رشته اقتصاد
 
1. علوم اقتصادی  (اقتصاد محض)
در این گرایش که به آن اقتصاد محض یا نظری نیز گفته می شود، به طور اصیل به علم اقتصاد پرداخته می شود. تاکید این گرایش بر روی تئوری های اقتصادی است. بر خلاف سایر گرایش‌های رشته اقتصاد که در یک زمینه خاص تخصص پیدا می‌کنند، دانش آموختگان این گرایش یک دید کلی و کاملا نظری نسبت به علم اقتصاد خواهند داشت و به این ترتیب زمینه مناسبی جهت ورود به تخصص‌های مورد علاقه خود را کسب خواهند کرد. با توجه به کامل تر بودن این گرایش می توان بازار کار مناسب تری را برای آن در نظر گرفت.
دانشگاه های ارائه دهنده این گرایش :
پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، دانشگاه اروميه، دانشگاه اصفهان، دانشگاه الزهرا (فقط زن)، دانشگاه ایلام، دانشگاه بجنورد، دانشگاه بوعلي سينا همدان، دانشگاه تبريز، دانشگاه تربيت مدرس، دانشگاه تهران، دانشگاه رازي كرمانشاه، دانشگاه زنجان، دانشگاه سمنان، دانشگاه سيستان و بلوچستان زاهدان، دانشگاه شهيد باهنر كرمان، دانشگاه شهيد بهشتي، دانشگاه شهيد چمران اهواز، دانشگاه شيراز، دانشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعتي شريف، دانشگاه علامه طباطبايي، دانشگاه فردوسي مشهد، دانشگاه کردستان سنندج، دانشگاه مازندران بابلسر، دانشگاه يزد، دانشگاه پيام نور مركز اصفهان،دانشگاه پیام نور البرز(کرج)، دانشگاه پيام نور مركز بابل ،  دانشگاه پيام نور مركز تهران، دانشگاه پيام نور مركز مشهد ، دانشگاه مفيدقم (غيرانتفاعي)، غيرانتفاعي شهيداشرفي اصفهاني، مؤسسه غيرانتفاعي علامه محدث نوري- نور، پردیس خود گردان دانشگاه تهران، پردیس خود گردان دانشگاه سيستان و بلوچستان، پردیس خود گردان دانشگاه علامه طباطبایی.
 
2. توسعه  اقتصادی و برنامه ریزی
سر فصل‌های اصلی که در اقتصاد توسعه به آن پرداخته می‌شود عبارتند از: مطالعه و بررسی تجارب کشورهای پیشرفته در مسیر توسعه یافتگی، بررسی علل توسعه نیافتگی کشور‌های در حال توسعه، ارائه راهکارهای مناسب جهت پیشرفت کشورهای در حال توسعه. از آنجایی‌که ما در کشوری زندگی می‌کنیم که در زمره کشورهای در حال توسعه طبقه‌بندی شده است، فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند نقش بسزایی از طریق ارائه راهکارهای مناسب در جهت توسعه یافتگی کشور داشته باشند. شرکت های مختلف نیز برای رونق بیشتر کسب وکارشان می توانند دانشجویان این گرایش را به خدمت گیرند.
 
دانشگاه های ارائه دهنده این گرایش :
  دانشگاه اصفهان، دانشگاه الزهرا (فقط زن)، دانشگاه بوعلي سينا همدان، دانشگاه تبريز، دانشگاه تهران، دانشگاه رازي كرمانشاه، دانشگاه علامه طباطبايي، دانشگاه علم و صنعت ايران (فقط مرد)، دانشگاه فردوسي مشهد، پردیس خود گردان دانشگاه تهران، پردیس خود گردان دانشگاه فردوسی مشهد.
 
3. برنامه‌ریزی سیستم‌های اقتصادی
هدف از برگزاری دوره کارشناسی ارشد این رشته،‌ تربیت کارشناسانی است که بتوانند با بهره‌گیری از دانش اقتصاد، مسائل و مشکلات پیچیده اقتصادی را در سطوح کلان و بخشی و نیز سازمان‌های بزرگ اقتصادی تجزیه و تحلیل کرده‌ و راه‌حل‌ها و سیاست‌های مؤثر و متناسب را ارائه نمایند. فارغ‌التحصیلان این دوره با بهره‌گیری از تسلط بر دانش اقتصاد  قادر خواهند بود به عنوان مدیر و کارشناس ارشد، در تنظیم سیاست‌های اقتصادی مشارکت نموده و برای مشکلات اقتصادی کشور در سطوح مختلف تصمیم‌گیری کرده و راه کار ارائه نمایند.  هدف از این رشته تربیت کادر متخصص جهت ایجاد پایگاه اطلاعات در سازمان است که به تصمیم گیری بهتر مدیران منتهی می شود. استفاده از برنامه ریزی ریاضی در این گرایش متداول است.
دانشگاه های ارائه دهنده این گرایش :
دانشگاه شاهرود، دانشگاه ولی عصر رفسنجان، دانشگاه شهيد بهشتي
 
4. اقتصاد انرژی
دانش آموختگان اقتصاد انرژی جهت تامین نیروی انسانی مورد نیاز وزارت نفت (نفت، گازوپتروشیمی) توانمندی‌های زیر را به دست می‌آورند: تجزیه و تحلیل موضوعات مختلف اقتصاد انرژی از قبیل ساختار بازار، هیدروکربورهای نفتی و مشتقات آن و سایر انرژی‌ها، قیمت گذاری، صرفه جویی، جانشینی، بازاریابی و بازرگانی بین المللی انواع مختلف انرژی، شناخت تحولات سیاسی سازمان‌ها و مجامع بین المللی مربوط به انرژی‌های مختلف، بهره گیری از شناخت کلی مراکز مصرف، اهداف و طرز عمل مجامع بین المللی در امر توسعه و بازاریابی نفت و فرآورده‌های نفتی و تولیدات پتروشیمی، برنامه‌ریزی تولید و مصرف انرژی در بخش‌های مختلف اقتصادی، برنامه‌ریزی کلان درباره‌ی تولید و مصرف انرژی و تعیین خط مشی و برنامه‌ریزی دراز مدت در سطح کشور، آشنایی با تکنولوژی‌های موجود در جهان و بهره‌گیری از آن در زمینه‌ی تولید، پالایش، توزیع، مصرف وبازاریابی انرژی .
 
 
دانشگاه های ارائه دهنده این گرایش :
دانشگاه اصفهان، دانشگاه الزهرا (فقط زن)، دانشگاه ایلام، دانشگاه تهران، دانشگاه تربيت مدرس، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه شهيد باهنركرمان، دانشگاه علامه طباطبایی،دانشگاه علوم اقتصادی، دانشگاه علوم وفنون خرمشهر، دانشگاه فردوسي مشهد، دانشگاه بابلسر مازندران، موسسه غیر انتفاعی اشرفی اصفهانی.
 
5. بانکداری اسلامي
در این گرایش که به تازگی ایجاد شده است و به گرایش اقتصاد اسلامی بسیار نزدیک است بر روی ایجاد روش های نوین بانکداری منطبق با دستورات اسلام پرداخته می شود. بررسی عقود مختلف بانکی و سود سپرده های مختلف در کنار ارائه راه کارهایی در مورد اوراق قرضه و صکوک از جمله مطالبی است که دانشجویان این گرایش بدان می پردازند. بانک های مختلف دولتی و خصوصی به خدمت گیری دانشجویان این گرایش را مد نظر قرار می دهند.
دانشگاه های ارائه دهنده این گرایش :
دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه علوم اقتصادی، موسسه عالی آموزش بانکداری ایران، دانشگاه غیرانتفاعی مفید قم، موسسه غیر انتفاعی راغب اصفهان
 
6. اقتصاد وتجارت الکترونیک
این گرایش فقط در دانشگاه علامه طباطبایی ارائه می شود و به دلیل سرعت نفوذ اینترنت در زندگی روزمره می تواند جزو گرایشهای آینده دار به حساب آید. آشنایی با قوانین حاکم بر دنیای مجازی و یاد گیری روش هایی برای موفقیت اقتصادی در دنیای اینترنت نیاز به استراتژی های مخصوص دارد که دانشجویان این گرایش آن را فرا خواهند گرفت. بانکداری الکترونیک نیز می تواند زمینه جذابی برای کار دانشجویان این گرایش باشد.
دانشگاه های ارائه دهنده این گرایش :
دانشگاه علامه طباطبایی، پردیس خود گردان دانشگاه علامه طباطبایی.
 
7. اقتصاد اسلامي
در این گرایش مباحث اقتصاد از دیدگاه دین اسلام تدریس میشود که بیشتر بصورت مقایسه ای با اقتصاد غربی بیان میشوند. در کل اقتصاد اسلامی بر خلاف اقتصاد غربی، بر قناعت و پرهیز از مصرف‌گرایی تأکید دارد. اقتصاد غربی نیازهای انسان را نامحدود و منابع و امکانات جهان را محدود می‌داند؛ در حالی که در اسلام منابع و امکانات نامحدود معرفی شده‌اند. با این وجود اصول حاکم بر علم اقتصاد در هر دو نظریه قرابت های بسیاری با هم دارند.
دانشگاه های ارائه دهنده این گرایش :
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دانشگاه اصفهان، دانشگاه تهران، دانشگاه شیراز، دانشگاه علوم اقتصادي، دانشگاه پيام نور مركز ساري، دانشگاه پيام نور مركز زاهدان، دانشگاه غيرانتفاعي مفيد قم، موسسه غیر انتفاعی راغب اصفهانی، موسسه غیر انتفاعی رجاء قزوین.

آینده شغلی رشته اقتصاد

هدف از برگزاری دوره کارشناسی ارشد علوم اقتصادی، تربیت کارشناسانی است که بتوانند با بهره‌گیری از دانش اقتصاد، مسائل و مشکلات پیچیده اقتصادی را در سطوح کلان و بخشی و نیز سازمان‌های بزرگ اقتصادی تجزیه و تحلیل کرده و راه‌حل‌ها و سیاست‌های موثر و متناسب را ارائه نمایند . 
 
درحال حاضر بخش قابل توجهی از مشکلات جامعه را مسائل و مشکلات اقتصادی درحوزه‌های مدیریت و سیاستگذاری و در سطوح اقتصادی و ملی، سازمان‌های اقتصادی و بنگاه‌ها تشکیل می‌دهد. یکی از الزامات توسعه کشور و ارتقا استاندارد زندگی مردم بهبود وکیفیت مدیریت اقتصادی درمراکز ستادی تصمیم‌گیری و سازمان‌های اقتصادی واجتماعی است. بهبود کیفیت مدیریت اقتصادی حل مسائل پیچیده اقتصاد درجهت رشد و توسعه وکنترل و هدایت یک سیستم اقتصادی پویا درشرایط تحولات نوین اقتصاد جهانی، نیازمند تربیت نیروی انسانی کارآمد و با کیفیت درحوزه‌ی علوم اقتصادی است. فارغ‌التحصیلان دوره‌ی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی قادرخواهند بود تا با بهره‌گیری کارآمد از دانش اقتصادی و با شناخت شرایط، محدویت‌های ‌و مشکلات ساختاری اقتصاد ایران، در یک نگرش سیستماتیک به پدیده‌ها به تجزیه و تحلیل معضلات سیستم‌های بزرگ و پیچیده اقتصادی بپردازد. از طرف دیگر این دوره توانمندی‌های لازم برای انجام تحقیقات مطالعات راهگشا در راستای حل مسائل اقتصادی کشور در حوزه‌ی فعالیت‌های سازمان‌های صنعتی، دستگاه‌های اجرایی و مراکز برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاران را فراهم می‌کند

نظرات کاربران

هنوز هیچ سوالی ثبت نشده است .

نظر خودرا وارد کنید!