« نقشه راه و مسیر موفقیت در آزمون دکتری »
مقطع دکتری از جمله مقاطعی هست که داوطلبان به دلایل متعددی مشتاق گذراندن این دوره هستند. برخی به علت پیشرفت در زمینه های شغلی، عده ای برای افزایش سطح علمی، برخی به دلیل اشتیاق و علاقه به ارتقا در مقاطع تحصیلی، در هر حال تمامی این افراد با هدف و دلایل مختلف در یک آزمون مشترک شرکت و رقابت خواهند داشت. نیاز که اطلاعات جامع و درستی در خصوص این مقطع و آزمون پیش رو داشته باشند تا با موفقیت از این مسیر عبور کنند. مسیر موفقیت در کنکور رویای تمام متقاضیان آزمون دکتری است که تلاش خود را برای رسیدن به آن خواهید داشت.
موفقیت نوعی توانایی است که مسیر رسیدن به هدف را برایتان هموار می کند. موفقیت یک سفر است که در تمامی ابعاد و جنبه های زندگی جریان دارد. برای کسب موفقیت در آزمون دکتری تنها به دست آوردن اطلاعات و دانش کفایت نمی کند، بلکه بازخوانی و تمرین مستمر آن اطلاعات است که مارا به مقصود می رساند. دانش و اطلاعات به کار گرفته شده و تمرین شده را مهارت می نامند.
موفقیت در تحصیل نیازمند دو چیز است:
1)علاقه
2)مهارت (کاربرد ماهرانه ی فنون وروش ها)
اما نکته اصلی در موفقیت شما این است که شما راه صحیح و درست موفقیت در کنکور را بدانید تا در مسیر اشتباه حرکت نکنید. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا مسیر پذیرش در آزمون دکتری را بشناسید و نتایج درخشانی را برای خودتان رقم بزنید..
داوطلب آزمون دکتری نیاز است دو گام مهم را پشت سر بگذارند.
- مرحله اول) آزمون کتبی
- مرحله دوم) مصاحبه دکتری
ممکن است این سوال برایتان مطرح شود که قبولی در آزمون دکتری چگونه است و کدام یک از مراحل اهمیت بیشتری در آزمون دکتری دارد. در ابتدا مسیر شرکت در کنکور دکتری و پذیرش در آزمون را مرور خواهیم کرد.
ثبت نام دکتری
شرکت در کنکور دکتری
دریافتکارت ورود به جلسه آزمون دکتری
شرکت در کنکور دکتری
اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری
انتخاب رشته داوطلبان دکتری
اعلام نتایج دعوت به مصاحبه دکتری
شرکت در مصاحبه دکتری
اعلام نتایج نهایی دکتری
برای اینکه داوطلبان بتوانند برای موفقیت در آزمون دکتری حاضر شوند باید در آزمون کتبی رتبه و تراز خوبی کسب کنند تا به مرحله دعوت به مصاحبه برسند. در نظر داشته باشید یکی از فاکتورهای برتر در جلسه مصاحبه دکتری این است که رزومه پژوهشی قوی داشته باشید.
اگر در خصوص تهیه منابع آزمون دکتری مشکل دارید سعی کنید نمونه سوالات سال های قبل را مطالعه کنید و منابع مهم را شناسایی کنید. و از مطالعه دروسی مانند زبان عمومی دکتری و استعداد تحصیلی غافل نشوید.
برای موفقیت در آزمون دکتری میتوانید از کتاب های ماهان استفاده کنید
توجه داشته باشید کنکور دکتری با کنکور سراسری و سایر کنکور های دیگر متفاوت است. به این صورت که ممکن است داوطلبی در کنکور دکتری حتی رتبه های تک رقمی هم بتواند برای خود احراز کند؛ اما در عین حال آن فرد در مرحله نهایی پذیرش پس از انجام مصاحبه های خود قبول نشود.;
به این دلیل که کنکور دکتری در دو مرحله انجام می شود. بخشی از آن همانند سایر کنکور های دیگر به صورت آزمون و سوالات چهار گزینه ای و بخشی نیز پس از آن به عنوان مصاحبه شفاهی یا کتبی است که هر داوطلب باید در هر دو مرحله سربلند باشد تا بتواند در دانشگاه مد نظر خود مورد پذیرش واقع شده و تحصیلات خود را در مقطع دکتری ادامه دهد.
به طور کلی در نظر داشته باشید که هر داوطلب کنکور دکتری باید در هر دو مرحله آزمون اولیه، رتبه و تراز خوبی را داشته باشد و سپس در مصاحبه های شفاهی و کتبی که بر طبق زمان بندی اعلام شده هر یک از دانشگاه ها از طریق وب سایت تخصصی آن ها اعلام می شود در صورت دارا بودن دانش کافی و لازم مورد پذیرش نهایی قرار گیرند.
جهت مشاوره تخصصی رایگان مقطع خود را انتخاب نمایید .
برای قبول شدن نهایی، نیاز به رزومه و سابقه دارید. دانشجویانی که در طول تحصیل خود دارای کتاب تالیفی یا ترجمه ای بوده اند یا مقالات علمی، پژوهشی مختلفی را به رشته نگارش درآورده اند و یا مخترعین و نخبگان دانشگاهی و کسانی که مدارک مختلفی در دست دارند و سابقه کار و فعالیت در حیطه درسی خود را دارند؛ در اولویت پذیرش نهایی هستند.
نقشه راه برای موفقیت در آزمون دکتری را در شکل زیر ملاحظه می نمایید. شما باید بدانید که برای موفقیت 100 درصدی در کنکور دکتری حتما تمام فاز های فرآیند کنکور دکتری را باید با تاثیرگذاری 100 درصدی پیش ببرید.