ماهانی عزیز:
موسسه ماهان به دانشجویان عزیز نسل جدید خدمات خود را از طریق پورتال آموزشی ماهان ارائه می دهد. این خدمات در راستای یکسان سازی شرایط برای تمامی دانشجویان در سراسر کشورایجاد شده است.
پاسخ به پرسش های تخصصی،مشاوره اینترنتی، آزمون های اینترنتی،تالارهای علمی گفتگوی دانشجویی و هر آنچه که یک دانشجو درباره رشته تخصصی خود نیاز دارد می تواند در دنیای مجازی پورتال ماهان بیابد.
بودجه بندی آزمون مجموعه باغبانی
شماره آزمون
|
فهرست مطالب
|
25%
اول
(آزمون اول)
|
زبان عمومی و تخصصی: کل مطالب
خاکشناسی: 1- تعریف و چگونگی تشکیل خاک 2- عوامل تشکیل دهنده خاک 3- خواص فیزیکی خاک (بافت ساختمان ـ تخلخل ـ نفوذپذیری ـ تراکم ـ رطوبت ـ رنگ)
گیاهشناسی: فیزیولوژی سلولهای گیاهی ـ بافتهای گیاهی ـ ساختمان اندامهای گیاهی – رده بندی
ازدیاد نباتات: ازدیاد جنسی- ساختمان بذر – انواع رکود و نحوه برطرف کردن آن – جوانه زدن و قوه نامیه، ساختار محیط کشت
فیزیولوژی پس از برداشت:
- تنفس ، طبقه بندی محصولات بر اساس الگوی تنفسی، عوامل موثر در شدت تنفسی محصولات، اندازه محصول، دمای محیط، ترکیب هوا، رطوبت نسبی
- مراحل تشکیل ، رشد نمو و رسیدن میوه و تغییرات مهم سن بلوغ و رسیدن میوه ها
- ترکیبات شیمیایی محصولات باغبانی و تغییرات آنها در خلال رسیدن و پس از برداشت ( آب، املاح، کربوهیدراتها، قندها، نشاسته، ترکیبات پکتیکی)
فیزیولوژی گیاهی: سلولهای گیاهی : اندازه ، شکل ـ تقسیم ـ اندامهای سلول، فتوسنتز ـ عوامل موثر بر فتوسنتز
سبزیکاری و گلکاری: رشد و نمو گیاه، اصلاح نباتات، طبقهبندی، تولید بذر، عوامل محیطی ـ مدیریت خاک ـ آبیاری تناوب ـ کنترل بیماریها و حشرات ـ مقاوم سازی ـ کوددهی، کاشت و نشاء در فضای آزاد، برداشت ـ انبار-عملیات پس از برداشت ،تاسیسات باغبانی، گلخانهها ـ شاسی، دما ـ نور ـ بیماریهای فیزیولوژیک گیاهی، ازدیاد گیاهان جنسی و غیرجنسی، گلهای یکساله
میوهکاری: مناطق تولید میوه، مرحله رویشی درختان میوه ،گرده افشانی درختان میوه ، تشکیل و رشد میوه ، شناسایی اندامهای مختلف درختان میوه. شناسایی برخی از گونههای درختان میوه معتدله ( دانهدارها، هستهداران)
|
25%
دوم
(آزمون دوم)
|
زبان عمومی و تخصصی: کل مطالب
خاکشناسی: 1- خواص شیمیایی خاک (ترکیبات شیمیایی مواد تشکیل دهنده خاک ـ واکنش خاک ـ پدیده تبادل)
گیاهشناسی: ساختمان اولیه ساقه ـ ساختمان ثانویه ریشه ـ ساختمان ثانویه ساقه ـ رده بندی
ازدیاد نباتات: انبارداری بذر ـ ازدیاد از طریق هاگ ـ ویژگیهای تکثیر رویشی ـ شیمر و انواع آن ـ آپومیکسی، کودها
فیزیولوژی پس از برداشت: تاثیر عوامل قبل از برداشت در کیفیت محصول ( دما، روشنایی رطوبت، عناصر پرمصرف و کم مصرف)، تعیین کیفیت و شاخص های برداشت، عملیات آماده سازی محصول، بستهبندی و حمل و نقل محصول، عملیات بعد از برداشت ـ حمل و نقل گلهای بریده
فیزیولوژی گیاهی: تنفس،آب ـ جذب آب ـ صعود ـ تعرق ـ روابط آب درونی گیاه ـ انتقال مواد محلول، نور ـ فتوپریود ـ فیتوکروم ـ ساعت بیولوژیکی ـ القا گلدهی ـ کنترل فتوپریودی گلدهی ـ اثرات نورهای مصنوعی، آنزیمها: جوانه زدن، رکود، کنترل رشد،
سبزیکاری و گلکاری: مارچوبه، لوبیاها، کلمها، هویج، کرفس، ذرت شیرین، آرتیشو، ریواس، قارچ ها
گلهای چندساله دایمی، برگ سارهایها، چمن و گیاهان پوششی، گیاهان گوشتی و کاکتوسها
میوهکاری: ، سالآوری و تنک گل و میوه، روشهای ازدیاد درختان میوه ، شناسایی برخی از پایه های درختان میوه، مطالعه شرایط محیطی قبل از احداث باغ، شناسایی برخی از گونههای درختان معتدله (خشکبار)، نیمه گرمسیری.
|
50٪ اول
(آزمون سوم)
|
دوره مباحث 25٪ اول + 25٪ دوم
|
25%
سوم
(آزمون چهارم)
|
زبان عمومی و تخصصی: کل مطالب
خاکشناسی: 1- خواص بیولوژیکی خاک (موجودات زنده و تأثیر آنها بر خصوصیات خاک) 2- مواد آلی و رابطه آن با خصوصیات خاک 3- حاصلخیزی خاک
گیاهشناسی: ساختار تشریحی برگ ـ ساختمان گل
ازدیاد نباتات: قلمه و انواع آن – ریشهزایی قلمه و عوامل موثر بر آن – کاربرد هورمون – خوابانیدن و انواع آن
فیزیولوژی پس از برداشت: انبار و سردخانه ها ، تعیین و تشخیص نحوه نگهداری محصول ، بیماریها و ناهنجاریهای فیزیولوژیکی محصولات ، تنظیم کننده های رشد گیاهی
فیزیولوژی گیاهی: عناصر مورد نیاز گیاه : نقش – جذب – انتقال – تثبیت ازت ، هورمونهای گیاهی – کنترل رشد توسط هورمونها ، کنترل – هورمونی، توزیع مواد غذایی در گیاه ، آنزیم ها
سبزیکاری و گلکاری : خیار،سبزیهای برگی،طالبی،پیاز،نخودفرنگی،گوجه فرنگی،سیر،بامیه،پیازچه،تره فرنگی،گلهای شاخهبریده
میوهکاری: عملیات احداث باغهای میوه، شناسایی برخی گونههای درختان میوه گرمسیری و برخی میوه ریز ، عملیات زراعی : هرس ، کاربرد هورمونها و تنظیم کننده های رشد ، رسیدن محصول و برداشت
|
25%
چهارم
(آزمون پنجم)
|
زبان عمومی و تخصصی: کل مطالب
خاکشناسی: 1- شناسایی و طبقهبندی خاک 2- کلیاتی از تخریب خاک (مختصری از تئوری فرسایش و سایر محدودیتها)
گیاهشناسی: مورفولوژی ریشه، ساقه و برگ ـ مورفولوژی گل و تنوع آن
ازدیاد نباتات: پیوند و انواع آن – گیرایی و عوامل موثر بر آن – سازگاری پایه و پیوندک – جداسازی (پیاز، کورم و ...) – تقسیم (تقسیم بوته، ریزوم و ...) – ریزازدیادی (کشت درون شیشهای گیاهان)
فیزیولوژی پس از برداشت: انواع انبارها ، روشهای تشخیص و اندازه گیری کیفیت محصول ، اتیلن و رابطه آن با رسیدن میوه ، کیفیت محصولات کشاورزی و عوامل موثر بر آن و روشهای حفظ کیفیت ، رساندن مصنوعی میوه ها
فیزیولوژی گیاهی: نمو رویشی – عوامل موثر بر نمو رویشی ، نموزایشی – عوامل موثر بر نموزایشی ، ریزش اندامهای گیاهی – پیری ، حرکات سریع گیاهی ، محافظت از گیاه
سبزیکاری و گلکاری: فلفل،سیب زمینی،محصولات ریشه ای، سیب زمینی شیرین،هندوانه،بادمجان،اسفناج،کدو،آندیو،برگزینتیها، گلدهنده گلدانی، درونخانهایها، درتخچه زینتی، گیاهان بالارونده و متفرقه
میوهکاری: اندازه گیری عملکرد ، فیزیولوژی پس از برداشت، انبارداری و ارزش غذایی میوهها، کود و مقاومت گیاهان ، عوامل محدود کننده، بیماری و آفات، شناسایی برخی از میوههای ریز.
|
100٪
(آزمون ششم)
|
جامع
|
100٪
(آزمون هفتم)
|
جامع
|
100٪
(آزمون هشتم)
|
جامع
|
×منابع
زبان عمومی:
کتاب بانک تست زبان عمومی موسسه ماهان ـ مولف خانم مریم رمضانی
زبان تخصصی:
جزوه مکاتبهای موسسه ماهان
خاکشناسی:
1-جزوه مکاتبهای موسسه ماهان
2- مبانی خاکشناسی، دکتر شهلا محمودی و دکتر حکیمیان، انتشارات دانشگاه تهران
3- خاکشناسی دکتر حق نیا انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
4- سرشت و خصوصیات خاکها دکتر شاهویی دانشگاه کردستان
5- فرهنگ کشاورزی و منابع طبیعی (خاکشناسی) فرهنگستان علوم
6- جزوات درسی خاکشناسی عمومی دانشگاه تهران و صنعتی اصفهان
گیاهشناسی:
1-جزوه مکاتبهای موسسه ماهان
2-تولیدات گیاهی دکتر کوروش وحدتی(جزوه دانشگاه تهران)
3-جزوه دکتر صانعی- شریعت پناهی
4- گیاهشناسی پایه (دکتر احمد قهرمانی)
5- سیستماتیک گیاهی (جزوه درسی دکتر وزوایی)
ازدیاد نباتات:
1- جزوه مکاتبهای موسسه ماهان
2- گیاه افزایی (سه جلد) ترجمه دکتر مرتضی خوش خوی، انتشارات دانشگاه شیراز
3- اصول باغبانی، تالیف: دکتر مرتضی خوشخوی، دکتر بیژن شیبانی، دکتر ایرج روحانی، دکتر عنایتالله تفضلی (شیراز) جزوات دانشگاه تهران
فیزیولوژی گیاهی:
1- فیزیولوژی گیاهی تایزو زایگر
2- مبانی فیزیولوژی گیاهی ترجمه دکتر لسانی و مجتهدی
میوهکاری:
1-جزوه مکاتبهای موسسه ماهان
2-اصول باغبانی: تألیف دکتر مرتضی خوشخوی، دکتر بیژن شیبانی، دکتر ایرج روحانی، دکتر عنایتالله تفضلی (شیراز)
3- فیزیولوژی درختان میوه، رشد و نمو: ترجمه دکتر مجید راحمی .جهاد دانشگاهی مشهد
4- میوهکاری: تالیف دکتر رسول جلیلی مرندی- جهاد دانشگاهی ارومیه
5- میوههای ریز: تالیف دکتر رسول جلیلی مرندی- جهاد دانشگاهی ارومیه
6- میوه کاری در مناطق معتدله: ترجمه یوسف رسول زادگان –دانشگاه صنعتی اصفهان
7- جزوه میوهکاری دکتر ارشادی- جزوات دانشگاه تهران
سبزیکاری و گلکاری:
1- جزوه مکاتبهای موسسه ماهان
2- گلکاری (دکتر احمد خلیقی)
3- جزوه درسی گلکاری دانشگاه شیراز
4- گلکاری عملی (دکتر وزیری الهی)
5- پرورش سبزی (دکتر مبلی)
6- جزوه درسی سبزیکاری دکتر کاشی
7- کتاب پرورش سبزی (دکتر پیوست)
8- جزوه سبزی کاری دکتر مسیحا
9- کتاب گلکاری علمی و عملی، مسعود قاسمی و محسن کافی، انتشارات گل بُن
10- گلکاری، مهندس قهسازه، دکتر کافی دو جلد
11- جزوه گلکاری دانشگاه اهواز
12- جزوه گلکاری دانشگاه شیراز، دکتر صالحی
فیزیولوژی پس از برداشت :
1- جزوه مکاتبهای موسسه ماهان
2- ترجمه دکتر مجید راحمی انتشارات دانشگاه شیراز
3- فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت ( اثنی عشری )
4- فیزیولوژی بعد از برداشت جابجایی و نگهداری میوه سبزی و گیاهان زینتی ( تالیف دکتر رسول جلیلی مرندی)